Floyd vs Manny

Jag vet inte vad man ska kalla det här. Århundradets fight känns ganska maffigt. Såvida man inte menar från 2000 och framåt. Menar man från hundra år bakåt så tar man ju med hela boxnings-historien och det tycker jag är att ta i lite väl mycket. Men låt oss säga att detta är den största fighten på 10 år. Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao är så spännande som det kan bli.

Viktigt för boxningen som sport

Jag tror att det är viktigt för boxningen i stort att den här matchen blir av. Annars så hade det bara varit en massa snack om att det är för mycket affärer i boxningen och att det går före allt annat. Så är det väl också till viss del och den här fighten skulle kommit till långt tidigare om det inte vore för en massa affärer. Men nu är det i alla fall igång. Och jag tror att det här är bra för boxningen att man får till den bästa fighten. Man har ju tappat så mycket till UFC de senaste åren.

Vem vinner?

Frågan som alla vill veta svaret på. Jag vet inte vem som jag ska tro på här. Jag gillar Manny och skulle vilja se honom knocka Floyd. Manny har mer speed än det än vad Floyd har och skickar en jäkla massa slag. Men Floyd har sitt superförsvar och han är väldigt träffsäker. Jag kollar en hel del inne på Bleacherreport och försöker informera mig om vad deras duktiga skribenter tror inför den här matchen. De har helt klart bättre koll än vad jag har och man ska inte skämmas för att ta lite hjälp.

Jag tror att det bästa spelet, såsom oddsen sitter, är att spela på Manny Pacquiao. Man får ungefär 2.90 på Manny och även fast jag tror att Floyd är favorit så är det fortfarande oddsen som styr spelet. Säg att Floyd är 60/40 att vinna den här matchen. Självklart spelar jag då på Manny. Den femte maj får vi se.